Wanneer mensen denken aan veranda’s, denken ze meestal aan weelderige groene omgevingen die onherbergzaam zijn voor de meeste levende wezens. Ze zijn meestal opgebouwd over open patio’s of decks, met weinig aandacht voor de esthetiek van de omringende omgeving. Het doel van een veranda is om een gebied te bieden waar mensen kunnen zitten, ontspannen, eten of genieten van het uitzicht om hen heen. Terwijl een veranda niet verwelkomt met allerlei soorten mensen, kan het worden ontworpen om meer gebruiksvriendelijker te zijn en tegemoet te komen aan een specifiek type levensstijl.

Veranda plaatsen

Porch-ontwerpen kunnen net zo eenvoudig of als sierlijk zijn als u kiest, maar het doel is om een sfeer te creëren die comfortabel en bevorderlijk is voor ontspanning. Het ontwerp van het omringende landschap moet ook rekening houden met de grootte, vorm en contouren van uw veranda, zodat men de ander complimenteert. Het moet ook een beetje nadenken over uw eigen persoonlijke smaak in de binnendecoratie, of een beetje van beide. Schone lijnen, minimale meubels en reflecterende oppervlakken zijn goede stijlen voor veranda’s omdat ze de neiging hebben om kamers minder krap te maken. Leuningen en pilaren kunnen ook toevoegen aan het gevoel van de ruimte.

Leuningen kunnen helpen een zithoek in twee of meer gebieden te verdelen. Afhankelijk van het ontwerp van de veranda-rail, kunt u een uitgebreid ontwerp of iets subtieler kiezen. Houten balustrades met met de hand gesneden details maken een kleine afgesloten veranda als een grote en open ruimte. Als u de voorkeur geeft aan een meer traditionele stijl, zijn smeedijzeren of houten rails geweldige opties. Porch-leuningen kunnen ook worden gebruikt als het startpunt voor het beklimmen van planten van de veranda naar een veranda.

De toegang tot uw veranda kan op een van de verschillende manieren worden gedaan.

Als u een nieuwe veranda bouwt, kunt u een boog of een set stappen gebruiken om een formele toegangsweg te maken. U kunt een kleine trap bouwen die naar de zithoek leiden door de contouren van de veranda te volgen. Een toegangsweg naar uw veranda kan ook worden gemaakt met behulp van eenvoudige open looppaden. Dit soort loopbruggen maken het gemakkelijk voor gasten of familieleden om toegang te krijgen tot uw veranda vanaf de voor- of achterdeuren.

Naast de toegang tot uw veranda, is een andere manier om het algehele uiterlijk van de veranda te verbeteren door moderne gevelbeplating te gebruiken. Moderne gevelbeplating ziet er goed uit wanneer rechtstreeks aan de voorkant van een huis wordt aangebracht. Het mooie van moderne gevelbeplating is dat het in veel verschillende vormen, maten, stijlen, kleuren en texturen komt. Je kunt traditionele materialen zoals ceder, baksteen of vinyl kiezen voor je veranda, maar je kunt ook vinyl gevelbeplating vinden in andere kleuren zoals blauw, roze, paars, groenblauw of groen. Waar je ook voor gaat, er is een stijl van veranda opruimen om bij je te passen.

Het toevoegen van leuningen en berichten aan uw veranda kan een aantrekkelijke functie toevoegen aan veranda’s. Leuningen en berichten bieden niet alleen privacy van buren en gasten, maar ze bieden ook een mooie achtergrond voor uw veranda’s, waardoor visuele aandachtspunten ontstaat. Andere ideeën voor het verbeteren van het algehele uiterlijk van veranda’s omvatten het installeren van stoeprekseigenschappen zoals luiken en dakramen. Porch-toevoegingen zijn gemakkelijk en betaalbaar, vooral als u rondkijkt in verschillende huizen te koop in uw regio.

 

Van der Bauwhede: Jouw veranda tot in de perfectie. Voor een Landelijke veranda moet je bij Van Der Bauwhede zijn.
Als verandabouwer ontwerpen en bouwen we alles zelf, van moderne tot landelijke stijl.

Roterijstraat 107
8790 Waregem
T +32 56 60 15 32
info@vanderbauwhede.be